Питки-пица

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Питки-пица
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
20
"Нито питка, нито пица - а вкусни питки-пици - любимите на цялото семейство"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • прясно мляко - 2 в.ч.
  • олио - 1 в.ч.
  • захар - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 1 пакет суха
  • брашно - 6 - 7 в.ч.
  • Плънка
  • домати - 2 бр. средни
  • кренвирш - 1 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • сусам - за поръсване
  • жълтъци - 1 - 2 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се слага прясното мляко, олиото и маята. Разбъркват се, докато маята се разтвори. След това се добавят захар и сол. Отново се разбъркват. Брашното се добавя по малко и постепенно.

Омесва се меко и незалепващо тесто. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса за 1 час. След това от тестото се откъсват топки с големина на мандарини. Нареждат се в тава, предварително покрита с леко намаслена хартия за печене.

Топките се нареждат не много близо една до друга. Взема се малка чаша за ракия, обикновена, с дъното на която се притискат всички топки по средата, така че да се вдлъбнат хубаво навътре.

Във вдлъбнатата част се слагат колелца домати, малко ситно нарязан кренвирш. Краищата на тестото се намазват с разбит жълтък. Накрая се поръсват със сусам и кашкавал. Пекат се във загрята фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: