Начин на приготвяне
В дълбока купа се слага прясното мляко, олиото и маята. Разбъркват се, докато маята се разтвори. След това се добавят захар и сол. Отново се разбъркват. Брашното се добавя по малко и постепенно.
Омесва се меко и незалепващо тесто. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса за 1 час. След това от тестото се откъсват топки с големина на мандарини. Нареждат се в тава, предварително покрита с леко намаслена хартия за печене.
Топките се нареждат не много близо една до друга. Взема се малка чаша за ракия, обикновена, с дъното на която се притискат всички топки по средата, така че да се вдлъбнат хубаво навътре.
Във вдлъбнатата част се слагат колелца домати, малко ситно нарязан кренвирш. Краищата на тестото се намазват с разбит жълтък. Накрая се поръсват със сусам и кашкавал. Пекат се във загрята фурна на 180 градуса.