Начин на приготвяне
Желатинът се разтваря в студена вода. Млякото и ванилията се кипват.
Жълтъците се разбиват с 5 с.л. захар, разреждат се постепенно с кипналото прясно мляко и се бърка за няколко секунди на слаб огън.
Прибавя се желатинът, като се бърка, докато се разтвори. Оставя се за около 15 минути да изстине.
Сметаната се разбива с 2 с.л. захар и се прибавя желатиновия крем.
В купа или полусфера форма се редят на дъното и отстрани бишкотите и се изсипва готовия крем. Оставя се на студено за 2 часа.
Шоколадов крем: Шоколадът се разтопява с прясно мляко на водна баня. Разбива се с миксер сметаната, като се прибавя ванилията и захарта и се смесва с шоколада.
Крема се изсипва във формата и върху крема се нареждат останалите бисквити.
Така десертът се оставя в хладилник за 1 нощ. На сутринта се обръща и се украсява с настърган шоколад.