Ванилено-шоколадова шарлота

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432401281724
Ванилено-шоколадова шарлота1 / 2
30/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • бишкоти - 150 г
  • кристална захар - 7 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • ванилия
  • жълтък - 3 бр
  • желатин - 4 листчета
  • течна сметана - 250мл
  • шоколадов крем
  • захар - 3 с.л. кристилна
  • шоколад - 180 г натурален
  • прясно мляко - 60мл
  • течна сметана - 250 мл
  • ванилия
  • шоколад - настърган, за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се разтваря в студена вода. Млякото и ванилията се кипват.

Жълтъците се разбиват с 5 с.л. захар, разреждат се постепенно с кипналото прясно мляко и се бърка за няколко секунди на слаб огън.

Прибавя се желатинът, като се бърка, докато се разтвори. Оставя се за около 15 минути да изстине.

Сметаната се разбива с 2 с.л. захар и се прибавя желатиновия крем.

В купа или полусфера форма се редят на дъното и отстрани бишкотите и се изсипва готовия крем. Оставя се на студено за 2 часа.

Шоколадов крем: Шоколадът се разтопява с прясно мляко на водна баня. Разбива се с миксер сметаната, като се прибавя ванилията и захарта и се смесва с шоколада.

Крема се изсипва във формата и върху крема се нареждат останалите бисквити.

Така десертът се оставя в хладилник за 1 нощ. На сутринта се обръща и се украсява с настърган шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: