Начин на приготвяне
Всички продукти за блата се слагат в купа и се разбират с миксер.
Сместа се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно форма за кекс и се пече в предварително загрята фурна.
След като се опече, се обръща в подходяща чиния с долната част нагоре.
За да се обърне без проблем, след като се извади от фурната, формата за кекс се обвива с влажна кърпа.
Докато изстива, се прави маслената глазура - омекналото масло се разбива с пудрата захар и един по един се прибавят жълтъците. Изстиналият сладкиш се намазва с нея.
След което се карамелизира захарта. Аз лично я напръсквам с вода, за да остане карамелът мек и да може да се реже, а също и да не горчи.
И докато карамелът е горещ, се изсипва върху намазания с глазурата кекс в различни посоки.
И както всеки сладкиш, и този е по- вкусен на другия ден :)
Да ви е сладко!