Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с карамелена глазура

Сладкиш с карамелена глазура

Ваня СтойчеваВаня Стойчева
Помощник Готвач
542821812
Сладкиш с карамелена глазура
Снимка: Ваня Стойчева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"За вкусен сладкиш, заложете на карамелената глазура - кулинарен съвет от майстори"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • За глазурата
  • масло - 50 г
  • захар - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват на ръка със захарта. Добавя се олиото при непрекъснато бъркане на тънка струйка.

Когато олиото хубаво е поето от сместа, се добавя брашното с добавен към него бакпулвер и се разбърква хубаво.

В подходящ и за котлон, и за печене съд, първо на котлона разтопявате на бавен огън маслото, добавяте захарта и бъркате енергично докато захарта се карамелизира.

Не трябва да прегаря, отстранете на лек карамел - от топлината на съда допълнително ще потъмнее дори след отстраняването от котлона.

Изсипете отгоре сместа с яйцата и печете в средно загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: