Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Шарено руло с карамелена глазура

Шарено руло с карамелена глазура

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Две рула няма да стигнат да се насладите на този вкусен десерт Но сте длъжни да опитате"

Необходими Продукти

  • блат
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 3/4 ч.ч.
  • кафе - 1 с.л. сварено
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • какао - 1 равна с.л.
  • крем
  • прясно мляко - 400 мл
  • шоколадов крем - 1 пакет без варене на Йоткер
  • бадеми - настъргани
  • заквасена сметана - 2 - 3 с.л.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • захарен сироп - 40 мл
  • уиски - 1 капачка
  • карамелена глазура - 1 пакет готова
  • захарна декорация - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбива с миксер яйцата със захарта и свареното кафе.

Добавя се брашното пресято с бакпулвера и ванилията, разбърква се на гладка кексова смес. Отделя се 1 ч. ч. от сместа и се разбърква с какаото.

Сипва се бялата смес върху хартия в широка тава. Отгоре се оформят ленти от сместа с какао. С дървено шишче се минава през лентите, за да се получи шарка.

Печем до суха клечка в загрята фурна 180 градуса, изважда се върху леко влажна кърпа и навиваме на руло.

Приготвя се захарен сироп от 40 мл вода и 3 с. л. захар, добавя се и уискито за аромат. Сваля се хартията за печене и се развива блатът.

С четка се намазва леко със сиропа, да не се разпадне, и намазваме с крем приготвен от разбито с миксер студено прясно мляко с пакет шоколадов крем, пудра захар и заквасена сметана.

Отгоре сладкото руло се поръсва с настъргани бадеми и навиваме на руло.

Приготвя се карамелената глазура по указание и с лъжица се глазира, поръсваме със захарната декорация и оставяме в хладилник да стегне поне 2 часа.

Шареното руло с карамелена глазура е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: