Начин на приготвяне
В купа се разбива с миксер яйцата със захарта и свареното кафе.
Добавя се брашното пресято с бакпулвера и ванилията, разбърква се на гладка кексова смес. Отделя се 1 ч. ч. от сместа и се разбърква с какаото.
Сипва се бялата смес върху хартия в широка тава. Отгоре се оформят ленти от сместа с какао. С дървено шишче се минава през лентите, за да се получи шарка.
Печем до суха клечка в загрята фурна 180 градуса, изважда се върху леко влажна кърпа и навиваме на руло.
Приготвя се захарен сироп от 40 мл вода и 3 с. л. захар, добавя се и уискито за аромат. Сваля се хартията за печене и се развива блатът.
С четка се намазва леко със сиропа, да не се разпадне, и намазваме с крем приготвен от разбито с миксер студено прясно мляко с пакет шоколадов крем, пудра захар и заквасена сметана.
Отгоре сладкото руло се поръсва с настъргани бадеми и навиваме на руло.
Приготвя се карамелената глазура по указание и с лъжица се глазира, поръсваме със захарната декорация и оставяме в хладилник да стегне поне 2 часа.
Шареното руло с карамелена глазура е готово.