Начин на приготвяне
За този бананов кекс с карамелена глазура разбийте яйцата със захарта до пухкав крем с миксер или тел за разбиване.
След това изсипете олиото, както и киселото мляко, а сухите съставки (сол, брашно, бакпулвер) ги смесете, пресейте ги и ги прибавете при сместа при непрекъснато бъркане, докато се получи хомогенна смес.
Нарежете бананите и шоколада на дребно и ги добавете при сместа.
Разбъркайте с шпатула и изсипете сместа в предварително намаслена и набрашнена форма за кекс.
Изпечете пухкавия бананов кекс на 180 градуса за около 40 минути, като проверете готовността му с клечка за зъби. Не отваряйте вратичката на фурната през първите 20-25 минути.
Глазурата се приготвя, като карамелените бонбони се разтопяват с прясното мляко на слаб огън, докато се получи еднородна смес.
С топлата глазура се залива вече охладеният бананов кекс.
Бележка: За по-наситена и плътна карамелена глазура използвайте 150 г бонбони и след като смъкнете от котлона, бъркайте 1-2 минути, докато се охлади и забележите, че леко се е стегнал.