Баница с кисело зеле

ДаниДаниНовак24
25/12/2012
"Традицията ни помага да съхраним рецептите за най-вкусните ястия, които да били приготвяне от бабите ни, майките ни, а днес и от нас, рецепти като тази "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо22 842
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата39
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • кори - 1 пакет(400 - 500 г) за баница
  • кисело зеле - 1 кг.
  • праз - 1 голям стрък или 2 по - малки
  • олио - 0.250 л.
  • червен пипер - 1 чаена лъжичка
  • чубрица - 1 чаена лъжичка
  • черен пипер - 1 чаена лъжичка или пипер меланж
  • кимион - 1 кафеена лъжичка смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото зеле се нарязва на тънки ивици като се изрязват твърдите части. Задушава се в 1/2 от предвиденото олио и 1 кафена чаша /100 мл./ вода. Добавят се всички подправки, разбърква се добре и зелето се вари на тих огън до пълното му омекване. Отмества се от огъня да се поохлади.

Корите се разпределят според броя им в пакета на 6 равни части. Корите от всяка 1/6 част се наръсват с олио и се подреждат една върху друга.

Върху най-горната се изсипва 1/6 от задушеното кисело зеле, разнася се по цялата кора и се завиват заедно на руло по дългата страна. Същото се повтаря с останалите кори. Получилите се 6 дълги рула се подреждат в плитката тава на фурната. С остър нож се разрязват по средата и след това всяка половина на още 2 така, че да се получат 24 малки рула.

Поръсват се с останалата мазнина, заливат се и с 1/2 чаена чаша вода или с бульон, ако е останал от задушаването на зелето. Пече се в загрята на 180-200 градуса фурна около 30 мин. След изваждането от фурната баницата се напръсква с вода и се задушава малко за да поомекне.

Рейтинг

5 6
4 1
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
31.01.2019 19:03
А какво стана праза , не разбрах
0
0
Дани
Дани
13.01.2016 07:31
Снимка от gotvach.bg е невярна информация. Снимка от Дани е по-точно.
1
0
цеца
цеца
14.12.2013 17:55
Много хубава стана.Благодаря за рецептата!
2
0