Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Лесна протеинова торта с ягоди

Лесна протеинова торта с ягоди

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Лесна протеинова торта с ягоди1 / 2
02/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр
  • овесено брашно - 100 г
  • ленено брашно - 50 г
  • извара - 250 г безсолна
  • прясно мляко 0.1% мазнина - 100 г
  • какао - 30 г
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • протеин на прах - 2 дози шоколад
  • вода - 200 г
  • стевия - на вкус
  • за крема
  • обезмаслена извара - 4 кофички
  • протеин - 4 дози вкус ванилия
  • вода - 200 г
  • ванилия - 1 бр.
  • желатин - 2 бр.
  • ягоди - 200 г
  • стевия - на вкус
  • за глазурата
  • черен шоколад - 150 г
  • прясно мляко - 150 г /0.1% мазнина/
  • бадеми - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме яйцата на белтъци и жълтъци.

Белтъците разбиваме на сняг, след това прибавяме стевия на вкус и отново разбиваме, за да се смесят добре.

Към жълтъците слагаме 10 г стевия и разбиваме до побеляване на сместа.

Прибавяме 100 мл вода, разбиваме отново и добавяме овесеното брашно, лененото семе, бакпулвера и какаото.

Всичко объркваме и към него добавяме изварата, която предварително сме разбили до кремообразна смес със 100 мл прясно мляко в блендер.

Разбъркваме отново, добавяме ванилията на вкус и останалите 100 мл вода.

Белтъците прибавяме много внимателно на 3 пъти и сместа разбъркваме с ръце, за да не се смачка въздухът от белтъците. Едновременно добавяме и ванилията на вкус.

Сместа изсипваме в кръгла тава, която предварително сме постлали отвътре с хартия за печене.

Печем на предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 40 мин до готовност.

След като е готова, оставяме за малко така, след което изваждаме от формата за печене и оставяме, докато изстине блатът.

За крема

В голяма купа слагаме изварата, 4 дози протеин-ванилия, допълнително ванилия, стевия - отново на вкус, и около 200 мл вода. Разбиваме с миксер до пълното смесване на съставките.

Приготвяме си желатина по указанието и добавяме към крема. Разбиваме и оставяме да почне да стегне желатинът в хладилника.

През това време си почистваме ягодите и ги нарязваме на половинки.

Блатът, който е вече изстинал, режем на на 2 или 3.

Слагаме първия блат и сиропираме със смес от 2 дози протеин шоколад, разредени в 100-150 мл вода.

После слагаме от крема, редим ягодите и следва същата процедура отново с блата. За последния ред крем не трябва да се виждат ягодите.

Оставяме тортата да стегне в хладилник за 3-4 часа.

За глазурата

Заливаме обилно със сместа от разтопен черен шоколад и 150 мл прясно мляко в микровълнова, като пускаме на 30 сек.

Изваждаме, разбъркваме и отново, докато стане достатъчно течен, за да се залее добре тортата.

Оставяме в хладилника за 15 мин и след това украсяваме с бадеми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: