Начин на приготвяне
Разделяме яйцата на белтъци и жълтъци.
Белтъците разбиваме на сняг, след това прибавяме стевия на вкус и отново разбиваме, за да се смесят добре.
Към жълтъците слагаме 10 г стевия и разбиваме до побеляване на сместа.
Прибавяме 100 мл вода, разбиваме отново и добавяме овесеното брашно, лененото семе, бакпулвера и какаото.
Всичко объркваме и към него добавяме изварата, която предварително сме разбили до кремообразна смес със 100 мл прясно мляко в блендер.
Разбъркваме отново, добавяме ванилията на вкус и останалите 100 мл вода.
Белтъците прибавяме много внимателно на 3 пъти и сместа разбъркваме с ръце, за да не се смачка въздухът от белтъците. Едновременно добавяме и ванилията на вкус.
Сместа изсипваме в кръгла тава, която предварително сме постлали отвътре с хартия за печене.
Печем на предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 40 мин до готовност.
След като е готова, оставяме за малко така, след което изваждаме от формата за печене и оставяме, докато изстине блатът.
За крема
В голяма купа слагаме изварата, 4 дози протеин-ванилия, допълнително ванилия, стевия - отново на вкус, и около 200 мл вода. Разбиваме с миксер до пълното смесване на съставките.
Приготвяме си желатина по указанието и добавяме към крема. Разбиваме и оставяме да почне да стегне желатинът в хладилника.
През това време си почистваме ягодите и ги нарязваме на половинки.
Блатът, който е вече изстинал, режем на на 2 или 3.
Слагаме първия блат и сиропираме със смес от 2 дози протеин шоколад, разредени в 100-150 мл вода.
После слагаме от крема, редим ягодите и следва същата процедура отново с блата. За последния ред крем не трябва да се виждат ягодите.
Оставяме тортата да стегне в хладилник за 3-4 часа.
За глазурата
Заливаме обилно със сместа от разтопен черен шоколад и 150 мл прясно мляко в микровълнова, като пускаме на 30 сек.
Изваждаме, разбъркваме и отново, докато стане достатъчно течен, за да се залее добре тортата.
Оставяме в хладилника за 15 мин и след това украсяваме с бадеми.