Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата на пухкава пяна.
Разтопяваме шоколада на водна баня и го добавяме към яйцата.
Разбиваме и добавяме бакпулвера и лешниците.
Разделяме сместа в две тавички, предварително намаслени, и печем на 180 градуса 10-12 минути.
Оставяме изпечените блатове да се охладят напълно.
В купа пасираме бананите и изварата до гладък крем. Към него добавяме кокосовите стърготини, ванилията, стевията и какаото. Разбъркваме добре.
Поставяме единия блат на подложка и го намазваме с крема. Отгоре поставяме втория блат. Намазваме отвсякъде с крем и отгоре настъргваме черен шоколад и украсяваме с парчета ягоди.
Прибираме тортата в хладилника за 2-3 часа да се стегне.