Вит сиропиран тиквеник с орехи

Мина ДимитроваМина ДимитроваИноватор232212
02/05/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 216
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се почиства, измива и настъргва, както е сурова. Орехите се нарязват на дребно.

В купа се смесват настърганата тиква, орехите и канелата.

Всяка кора се отваря и половината и по дължина се намазва с мазнина, прегъва се на две, така че сухата и половина да покрие намазаната половина и се намазва и отгоре с мазнина.

Върху половината от прегънатата кора по дължина се разпределя част от плънката, след което кората се навива на руло и се поставя в намазана с мазнина тавичка.

Подредените в тавичката кори се намазват с останалата мазнина. Тиквеникът се пече във фурна с умерена температура.

След като изстине тиквеникът напълно, се сиропира със захарен сироп от 1 ч.ч. захар и 1 ч.ч. вода.

Оставете поне 1 час да поеме сиропа.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар