Гюл Кадаиф

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Гюл Кадаиф1 / 2
02/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • кадаиф - 250 г
  • кори за баница - 2 листа
  • краве масло - 125 г
  • орехови ядки - 1 ч.ч.
  • канела
  • за сиропа
  • вода - 3 ч.ч.
  • захар - 3 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземаме 1 лист кора за баница, разстиламе я и отгоре посипваме 1/2 от кадаифа.

Върху него 1/2 от кравето разтопено масло и 1/2 от ореховите ядки. Всичко това завиваме с кората на руло.

Внимаваме да не се събере кадаифът.

Така правим и с другия лист кора.

Двете готови рула нарязваме на парчета с ширина 4-5 см.

Подреждаме ги в намаслена тава и печем за около 30 минути.

Сваряваме си сиропа от захарта, водата и сока от лимон и го оставяме да изстине.

Заливаме Гюл Кадаифа със студения сироп и ги оставяме за 2-3 часа да попият сиропа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: