Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кадаиф»Сочен кадаиф с крем

Сочен кадаиф с крем

Сочен кадаиф с крем
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Уникален десерт за ценителите на ориенталската кухня"

Необходими Продукти

  • кадаиф - 1 опаковка /печен на кълбенца/
  • захар - 400 г
  • вода - 600 мл
  • ванилия - 1 пакетче
  • лимонова кора
  • За крема
  • прясно мляко - 600 мл
  • крем - 1 пакетче ванилия
  • захар - 100 г
  • масло - 125 г
  • За поръсване
  • орехи - 1 ч.ч.
  • захарни пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе захарен сироп от водата и захарта. Когато захарният сироп е готов, прибавете ванилията и настърганата лимонова коричка.

Наредете кадаифа в дълбока тава и го залейте със сиропа. Оставете кадаифа да се сиропира и напои обилно.

Загрейте прясното мляко на котлона. Добавете захарта и размитото нишесте на кашичка. Бъркайте непрекъснато до сгъстяване на крема.

Отстранете крема от котлона и добавете размекнатото масло. Бъркайте до разтопяването маслото и получаването на пухкав крем.

Внимателно взимайте всяка топка кадаиф, разделете я на две части през средата, с помощта на остър нож, и поставете долната част в подходящ поднос.

Сложете от крема и върнете втората част от кадаифа върху крема. Работете така със всички топки.

Гарнирайте повърхността им с крем и поръсете със счукани орехови ядки.

По желание може да поръсите със захарни пръчици. Сочният кадаиф с крем е чуден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: