Начин на приготвяне
Първо, приготвяме крема. 800 мл от млякото се слага на котлона да се загрее заедно със захарта.
В купа се разбиват яйцата, брашното и останалото мляко. Слагаме от топлото мляко в сместа, за да се изравнят температурите и след това ги смесваме.
Варим, докато се сгъсти, при непрекъснато бъркане. След като свалим от огъня, слагаме маслото и ванилията.
Кремът може да се хапва като десерт или използва за всякакви сладкиши и торти.
Оставяме да изстива и приготвяме кадаифа. Накъсваме на много ситно и в по-дълбок съд запържваме кадаифа с масло на бавен огън, като постоянно разбъркваме (до златисто), добавяме захарта и пържим още 3-4 мин.
След това към изстиналия вече крем добавяме сметаната и разбиваме с миксер.
Разстиламе половината от кадаифа в тава и притискаме хубаво и изравняваме. Изсипваме крема и отгоре насипваме равномерно останалата част от кадаифа.
Слагаме кадаифа с пухкав крем в тава в хладилник за 3-4 часа.
Да ви е сладко!