Кадаиф с орехи

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Кадаиф с орехи1 / 2
15/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10 бр.
"Слабостта ни към тези сочни изкушения е причината талията ни все повече да заприличва на окръжност, но си струва всяка една хапка"

Необходими Продукти

  • кадаиф - 400 г готов
  • орехи - счукани
  • масло - 1 ч.ч. горещо краве
  • За сиропа
  • вода - 3 ч.ч.
  • захар - 3 ч.ч.
  • есенция - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разпределете кадаифа на 10 равни части. По средата сложете счукани орехи и завийте на руло. Наредете ги ви в намазана с масло тава и залейте с горещо масло.

Печете в умерена фурна до зачервяване. След като изстине, кадаифът се залива с хладък сироп, който е приготвен от водата и захарта.

Сиропът трябва да ври 10-15 минути от момента на кипването му. След свалянето от огъня се ароматизира с есенцията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: