Начин на приготвяне
Измиваме и почистваме зеленчуците. Първо ще приготвим доматената салца. За целта нарязваме на ситно чесъна и лука. Сотираме ги в зехтина до омекването им.
Следва да прибавим червената чушка, нарязана на ситни зарчета. Добавяме пасираните домати, кетчупа и балсамикото. Овкусяваме със захарта и ригана. Разбъркваме добре и оставяме соса да къкри на слаб огън.
За сандвичите препичаме за кратко филиите пълнозърнест хляб. Нарязваме репичките на тънки резени, а краставицата режем на ренде.
Почистваме месото на рибата от кости и го смесваме с майонезата и изварата. Овкусяваме със сол и черен пипер.
Върху една филийка подреждаме кръгчета краставица, върху нея разстиламе слой салата с риба.
Отгоре поставяме втората филийка и резенчета от краставицата. Следват стръкчета от зелената салата и отново краставица.
Поднесете сандвичите, разрязани на две, гарнирани с доматена салца и къдрава салата.