Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Кисната баница по селски

Кисната баница по селски

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Кисната баница по селски1 / 2
14/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Баница по селски - сочна и с много плънка, както баба ни е учила"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет
  • сирене - 400 гр.
  • сметана - заквасена 400 гр.
  • кисело мляко - 500 гр.
  • яйца - 6 бр.
  • прясно мляко
  • бакпулвер - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тавата се намазва с мазнина на дъното. Слагат се 2 листа кори.

Останалите продукти се смесват в една голяма купа. Вода/прясно мляко се прибавя толкова, че всичко да е с консистенция на боза т. е. много рядко кексово тесто.

Взема се кора и се топи в купата. Цялата да се намокри. После леко се изстисква, но да не е прекалено, а да се поизцеди. Изцедената топка се слага в тавата. Не я стискайте много, а оставете въздух в кората.

Същата процедура се повтаря с всички кори, като се редят плътно една до друга.

Ако евентуално остане смес, я изсипете отгоре. Накрая нарежете краве масло върху получената баница.

Пече се на 180 градуса до запичане на селската баница.

Кисната баница по селски - вкусна българска рецепта!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
58
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лора
Лора
Това на снимката изобщо не отговаря на визията на рецептата! Качвайте правдоподобни снимки!
21.08.2013 09:52
Тони
Тони
Едва ли с кори Фамилия, това може да се получи.Те като се потопят в течноста, незнам какво ще можем да извадим от там, че и да се изтискат...Може би с домашни кори, или печени кори...., това по-скоро ми прилича на къпана баница.
21.08.2013 08:52
1
Татяна
Татяна
Много е вкусно
28.02.2012 16:44
2