Начин на приготвяне
Тавата се намазва с мазнина на дъното. Слагат се 2 листа кори.
Останалите продукти се смесват в една голяма купа. Вода/прясно мляко се прибавя толкова, че всичко да е с консистенция на боза т. е. много рядко кексово тесто.
Взема се кора и се топи в купата. Цялата да се намокри. После леко се изстисква, но да не е прекалено, а да се поизцеди. Изцедената топка се слага в тавата. Не я стискайте много, а оставете въздух в кората.
Същата процедура се повтаря с всички кори, като се редят плътно една до друга.
Ако евентуално остане смес, я изсипете отгоре. Накрая нарежете краве масло върху получената баница.
Пече се на 180 градуса до запичане на селската баница.
Кисната баница по селски - вкусна българска рецепта!
Коментари