Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Баница по селски

Баница по селски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Баница по селски1 / 2
06/03/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
"Учудващо много хора избират да живеят в градовете. Те не знаят ли, че най-вкусната баница се приготвя на село?"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл.
  • мая
  • яйца - 4 бр.
  • сол - 1 лъжичка
  • брашно - колкото поеме
  • сирене - 250 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, маята, едното яйце, прясното мляко и солта се смесват, добре разбъркват, и се правят на топки.

Топките се оставят 20-тина минути да престоят. От всяка топка се точи кора и се маже с олио.

Плънката се приготвя от разбърканите 3 яйца и раздробеното сирене.

Плънката се разпределя във всички кори, след което корите се навиват на руло и се нареждат в кръг в тавичка за печене, почвайки от средата на тавичката.

Отгоре поръсваме с олио и печем до златист цвят на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: