Начин на приготвяне
На сух тиган се запичат за кратко бадемите при непрекъснато разбъркване. Свалят се и се оставят настрана.
Аспержите се почистват и се откъсва твърдата им част.
В дълбока тенджера се налива достатъчно вода и сол и се оставя да кипне. Аспержите се бланшират за 2 мин. Трябва да останат свежо зелени.
Веднага се изваждат и се поставят в купа с ледена вода с кубчета лед, за да спре готвенето им.
Изцеждат се, подсушават се и се объркват с малко зехтин. Поставят се в сгорещен грил-тиган за няколко минути, като непрекъснато се въртят с щипка.
Изваждат се и се разпределят в две чинии, посоляват се със сол и черен пипер.
Разтопява се малко масло и с него леко се поръсват аспержите, отгоре се поръсва печен филиран бадем.
Аспержите на грил-тиган с филиран бадем са много вкусни!
Източник: GoodFood