Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Прясно зеле със свинско рагу

Прясно зеле със свинско рагу

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
823501281
Прясно зеле със свинско рагу1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Не казваме, че с кисело зеле е лошо, но свинското рагу с прясно зеле е уникална вкусотия"

Необходими Продукти

  • свинско рагу - 1 кг
  • зеле - 1 средно голяма зелка
  • моркови - 1/2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • магданоз
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • олио - 4 с.л. + за запържване
  • сол
  • уни сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското рагу се увкусява с уни соса и черния пипер и се запържва за около 3 мин в сгорещено олио.

Зелето се нарязва на ситно, а морковът се настъргва на едно и се запържват за около 5 мин в сгорещено олио.

В тава се изсипва зелето и се добавят ситно нарязаните домати, поръсва се малко със сол, олио, накълцан магданоз, добавят се две листа дафинов лист.

Върху зелето се нарежда рагуто и се пекат около 40-45 мин на умерена фурна без вентилатор.

При поднасяне по желание се поръсва с прясно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: