Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско рагу с кисело зеле

Свинско рагу с кисело зеле

Галя ВасилеваГаля Василева
Новак
3217265
Свинско рагу с кисело зеле
Снимка: Галя Василева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Ако има ястие, което можем да похапваме цяла зима, то определено е това свинско рагу с кисело зеле"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г с кост
  • зеле - 1 бр. кисела зелка от бидон
  • зелева чорба - 300 мл
  • чушки - 3 бр.
  • лук - 2 глави
  • люти чушки - 2 - 3 бр. сухи
  • сушени домати - 2 бр.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 60 - 70 мл
  • чубрица - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето нарязваме на парчета и слагаме в тенджера да ври заедно със зелевата чорба и дафиновите листа. Така ври около 1 час и 30 мин. на умерен огън, като се разбърква и долива с вода.

Междувременно подготвяме рагуто. Избираме шарено месо, което да е с кост и тлъстина.

Може да са гърди, врат, плешка. Нарязваме го на малки парчета и запържваме в олио, докато хване зластиста коричка.

Добавяме нарязаните лук, чушки, домати. Може и пресни или домати от консерва, аз имам сушени и използвам тях, защото са по-ароматни.

Прибавям и лютите чушлета и слагам под капак да се задушат продуктите. Накрая прибавям и червения пипер.

Когато зелето в тенджерата омекне достатъчно, доливам 50 мл олио да ври 5 минути, след което добавям месото и зеленчуците.

Става мазничко и явно нездравословно, но много вкусно. Разбърквам манджата, добавям чубрицата и оставям да ври още 10 мин, след което изключвам и оставям да се задуши.

Сервирайте топло и с червено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: