Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с кроасани и крем карамел

Кекс с кроасани и крем карамел

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
823501281
Кекс с кроасани и крем карамел3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
135 мин.
Порции
10
"Един от най-любимите на всички десерти е този кекс с кроасани и крем карамел"

Необходими Продукти

  • кроасани със шоколад - 2 бр.
  • прясно мляко - 1000 мл
  • яйца - 6 бр. големи
  • ванилия - 2 бр.
  • захар - 2 и 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кексова форма накъсайте на ситни парченца кроасаните и ги разпределете развномерно по дъното, без да ги притискате плътно едно до друго.

След което карамелизирайте 1 и 1/2 ч.ч. захар, като за целта изсипете захарта в съда, в който ще я карамелизирате, добавете 2 с.л. вода и нагрявайте, до получаването на гъст златен карамел.

Докато е горещ още карамелът, го разпределете равномерно върху накъсаните кроасани.

Пригответе крема, като разбиете яйцата, останалата част от захарта (1ч.ч.), заедно с ванилията и прясното мляко.

Получената смес постепенно изсипете във формата за кекс, върху кроасаните и карамела.

Печете в предварително загрята фурна на 150 градуса за 90 мин., до получаването на златна коричка.

След като е готов карамеловият кекс го оставете много добре да изстине и го обърнете в подходящ съд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Михал Холянов
Михал Холянов
Вкусен десерт!
06.01.2019 18:50