Начин на приготвяне
В купа се разбиват с миксер яйцата със захарта, докато се разтопи. Добавя се кафето, предварително разтворено с малко гореща вода и накрая се пресява през сито брашното с бакпулвера.
Разбърква се с шпатулка и се отделя половин чашка от бялата смес. Сега прибавяме какаото и хубаво се разбърква на гладка смес. Върху хартия за печене, в широка тава се оформят кръгове с бялото тесто, отгоре се залива със кафявата смес.
Печем в загрята фурна 180 градуса около 12-15 минути, проба с дървено шишче, да е без каша, полепнала по него. Обръща се върху влажна кърпа и се навива така, че шарката да е отгоре.
Приготвя се кремът. Разбъркваме с вилица заквасена сметана, пудра захар, течен бял шоколад и крема сирене. Половината ягоди се нарязват на малки парченца, другите са за декорация.
Блатът се намазва с крем, отгоре се разпределят нарязаните ягоди и навиваме на руло. Поставя се в чиния, поръсваме леко с пудра захар и декорираме с парченца ягоди, листа мента и цветенца от ягоди.
Поднасяме сладкото руло охладено. Вкусно и красиво за кафето, споделено с приятели!
Коментари