Лесни мариновани печурки

06/05/2018
Мина Димитрова
отМина ДимитроваГотвач232212
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 411
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • печурки - 500 г, избират се най - дребните
  • Марината
  • зехтин - 1 к.ч.
  • лимонов сок - 1 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • горчица - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • кориандър - 1/2 ч.л. на зърна
  • чесън - 1 скилидка нарязана
  • черен пипер - на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват, измиват и нарязват на тънки филийки. Подсушават се от водата гъбите.

Продуктите за марината се смесват в купа, добавят се гъбите и се оставят да престоят в хладилник, като периодично се бъркат.

Гъбите престояват в маринатата поне 24 часа, а най-добре 48 часа. След това са готови за консумация.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар