Начин на приготвяне
Избираме си малки печурки, или ако са по-големи ги разрязваме на 4.
Измиваме ги добре и ги слагаме в тенджерка на котлона.
Добавяме солта, карамфила, дафиновия лист, зърната черен пипер и лютите чушлета.
Оставяме ги да се запекат за около 5 минути, като разбъркваме за да не залепнат за дъното на тенджерката.
После добавяме водата и ги оставяме да врат 15-20 минути на среден огън.
През това време приготвяме маринатата.
Нарязваме копъра на ситно и го слагаме в дълбока купичка. Чесъна също нарязваме на ситно и го изпращаме при копъра.
Прибавяме олиото, захарта, горчицата, соевия сос и сока от лимона.
Разбъркваме добре за да се смесят равномерно всички съставки.
Готовите гъбки, без течността изсипваме в маринатата и разбъркваме.
Слагаме маринованите гъби в стъклено бурканче. Съхраняваме гъбите в хладилника до една седмица.
Коментари