Gotvach.bg»Рецепти»Мариновани пикантни печурки

Мариновани пикантни печурки

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Чирак
851k162844
Мариновани пикантни печурки
Снимка: Yordanka Vasileva
1 / 3с Видео
24/12/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Перфектните мариновани печурки с леко пикантен вкус, които са идеалната добавка към вашето празнично меню"

Необходими Продукти

  • печурки - 300 г
  • карамфил - 2 - 3 гвоздейчета
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол - 1 ч.л.
  • сухи люти чушлета - 2 бр. (по желание)
  • вода - 300 мл
  • За маринатата
  • копър - 1/2 връзка
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 4 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • горчица по ваш избор - 1 ч.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • сок от лимон - от 1/2 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избираме си малки печурки, или ако са по-големи ги разрязваме на 4.

Измиваме ги добре и ги слагаме в тенджерка на котлона.

Добавяме солта, карамфила, дафиновия лист, зърната черен пипер и лютите чушлета.

Оставяме ги да се запекат за около 5 минути, като разбъркваме за да не залепнат за дъното на тенджерката.

После добавяме водата и ги оставяме да врат 15-20 минути на среден огън.

През това време приготвяме маринатата.

Нарязваме копъра на ситно и го слагаме в дълбока купичка. Чесъна също нарязваме на ситно и го изпращаме при копъра.

Прибавяме олиото, захарта, горчицата, соевия сос и сока от лимона.

Разбъркваме добре за да се смесят равномерно всички съставки.

Готовите гъбки, без течността изсипваме в маринатата и разбъркваме.

Слагаме маринованите гъби в стъклено бурканче. Съхраняваме гъбите в хладилника до една седмица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Вкусно и бързо
29.12.2023 01:53
1