Мариновани печурки

редакция:
EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Мариновани печурки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
"Покрай останалата зимнина все някак трябва да намерите време да приготвите и няколко буркана мариновани печурки!"

Необходими Продукти

  • печурки - 500 г култивирани
  • оцет - 100 мл
  • олио - 100 мл
  • чесън - 4 скилидки, нарязани на тънки филийки
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • дафинов лист - 4 броя
  • индийско орехче - 2 - 3 щипки
  • копър - няколко стръка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват и нарязват само най-големите. Всички съставки се смесват, кипва се, прибавят се гъбите и се вари до лекото им омекване.

Като поизстинат се затварят в буркан на студено за 12-24 ч.

Прочети също нашите правила за консервиране на гъби, разбери как да си изсушиш печурки или опитай нашите предложения за вкусни гъби с ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Росица Владимирова
Росица Владимирова
Страхотна рецепта! Много благодаря!!! Всички харесахме маринованите гъби много. Излезе ми едно средно бурканче от нес кафе.
А колко време могат да се съхраняват така в хладилника?
21.02.2019 14:23
Славка
Славка
Аз скоро затворих гъби печурки в малки бурканчета, но на сварените гъби сложих само по 1 ч.л. сол. Затворих бурканчетата и ги кипнах за 10 мин. Незнам дали ще са хубави, защото затварям за пръв път гъби. Моля кажете вашата отценка.
05.11.2012 17:26
15
3
Дидка
Дидка
ми прецени, колкото да ти стигне за бурканите
17.10.2012 20:33
4
3
Кронев
Кронев
А водата колко трябва да бъде?
17.10.2012 11:15
16
4
1
Покажи всички подкоментари