Начин на приготвяне
Почистете гъбите.
В дълбок съд смесете виното, оцета, олиото, солта и захарта.
Сложете маринатата да заври.
Добавете чесъна.
След като марината заври, потопете гъбите на порции за около 2-3 минути.
Готовите гъби подредете в стерилизирани бурканчета.
Оставете ги да се охладят.
Сложете подправки на вкус във всяко бурканче - зърна черен пипер, копър, дафинов лист.
Залейте с маринатата гъбите, затворете всяко бурканче с добре уплътнено капаче.
Заварете бурканчетата за 10 минути.
Съхранявайте в хладно помещение.
Приготвените мариновани гъби могат да се консумират и веднага след като се охладят, без да се стерилизират.
Маринованите гъби с бяло вино са уникално вкусни и страхотно мезе за студена бира или бяло вино!
Вкусно!