Начин на приготвяне
Сваряваме си кафе Лаваца. Нужно ни е 1 ч.ч. и си го изливаме в подходяща прдълговата купичка или дълбока чиния. На 2 котлона слагаме 2 тенджерки с по ½ литър прясно мляко с по 1 с.л захар.
В чаша с 4-5 с.л вода слагаме пудинг ванилия и разбъркваме добре, за да се разтвори. В чаша с 4-5 с.л вода слагаме пудинг шоколад и разбъркваме добре, за да се разтвори и той.
Като заври млякото прибавяме в едната пудинг ванилия, а в другата пудинг шоколад и бъркаме напрекъснато до готовност на гладък и гъст пудинг, но не прекалено.
Дърпаме, като станат пудингите готови от котлона да изстинат настрана. Разбъркваме ги често.
На дъното на йена слагаме от шоколадовия, около ½ количество, като го разпределяме да стане гладък ред.
Потапяме бишкота в кафето и редим плътно една до друга един ред бишкоти. Изсипваме ваниловия пудинг постепенно с лъжица и заглаждаме внимателно. Върху него редим 1 ред потопени бишкоти в кафе.
Следва ред от останалото ½ количество пудинг ванилия. Внимателно го нанасяме. Заглаждаме. Ръсим с натрошени бадеми обилно. Оставяме да стегне за 1 ден. Режем на парчета. Да ви е сладко!
Хапваме бишкотения сладкиш с чаша кафе.