Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Торта с бишкоти, кафе и два вида пудинг

Торта с бишкоти, кафе и два вида пудинг

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Торта с бишкоти, кафе и два вида пудинг4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Торта за незабравими сладки моменти с приятели"

Необходими Продукти

  • кафе сварено - 1 ч.ч. Лаваца
  • бадеми - 150 г
  • бишкоти савоярди - 250 г
  • прясно мляко - 1 л, 3.6%
  • захар - 2 с.л.
  • пудинг ванилия - 1 бр (40 г)
  • шоколадов пудинг - 1 бр (40 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме си кафе Лаваца. Нужно ни е 1 ч.ч. и си го изливаме в подходяща прдълговата купичка или дълбока чиния. На 2 котлона слагаме 2 тенджерки с по ½ литър прясно мляко с по 1 с.л захар.

В чаша с 4-5 с.л вода слагаме пудинг ванилия и разбъркваме добре, за да се разтвори. В чаша с 4-5 с.л вода слагаме пудинг шоколад и разбъркваме добре, за да се разтвори и той.

Като заври млякото прибавяме в едната пудинг ванилия, а в другата пудинг шоколад и бъркаме напрекъснато до готовност на гладък и гъст пудинг, но не прекалено.

Дърпаме, като станат пудингите готови от котлона да изстинат настрана. Разбъркваме ги често.

На дъното на йена слагаме от шоколадовия, около ½ количество, като го разпределяме да стане гладък ред.

Потапяме бишкота в кафето и редим плътно една до друга един ред бишкоти. Изсипваме ваниловия пудинг постепенно с лъжица и заглаждаме внимателно. Върху него редим 1 ред потопени бишкоти в кафе.

Следва ред от останалото ½ количество пудинг ванилия. Внимателно го нанасяме. Заглаждаме. Ръсим с натрошени бадеми обилно. Оставяме да стегне за 1 ден. Режем на парчета. Да ви е сладко!

Хапваме бишкотения сладкиш с чаша кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: