Начин на приготвяне
Нарежете дроба на малки хапки. Изрежете жилите. Сложете хапките в дълбока купа и залейте вщс топла вода, така че парчетата дроб да се покрити с вода.
Оставете 15 минути и изсипете водата. Налейте отново топла вода и оставете отново 15 минути. Тази процедура се повтаря 3-4 пъти. Дробът ще стане невероятно крехък след това.
Когато приключите с топлата вода и изсипете водата, сипете виното и оцета при дроба. Разбъркайте, за да се разпредели равномерно течността. Оставете за 1 час в тази марината.
След час изсипете маринатата и сложете 5 супени лъжици соев сос при дроба. Разбъркайте и оставете още 1 час да престои.
След час изсипете соевия сос и започва пърженето на дроба.
Всяко парченце подсушете и оваляйте в нишесте и разбито яйце. Пържете на силен огън за 2-3 минутки. Не слагайте едновременно много парчета да се пържат, за да Ви е удобно бързо да ги изваждате, когато са готови.
Изчакайте дробът да изстине и консумирайте с бяло вино или бира.
Коментари