Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Маринати»Свински дроб в марината

Свински дроб в марината

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
1115004442
Свински дроб в марината2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
150 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свински дроб - 1 кг
  • бяло вино - 250 мл
  • соев сос - 5 супени лъжици
  • оцет - 3 супени лъжици
  • сол
  • черен пипер
  • нишесте
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете дроба на малки хапки. Изрежете жилите. Сложете хапките в дълбока купа и залейте вщс топла вода, така че парчетата дроб да се покрити с вода.

Оставете 15 минути и изсипете водата. Налейте отново топла вода и оставете отново 15 минути. Тази процедура се повтаря 3-4 пъти. Дробът ще стане невероятно крехък след това.

Когато приключите с топлата вода и изсипете водата, сипете виното и оцета при дроба. Разбъркайте, за да се разпредели равномерно течността. Оставете за 1 час в тази марината.

След час изсипете маринатата и сложете 5 супени лъжици соев сос при дроба. Разбъркайте и оставете още 1 час да престои.

След час изсипете соевия сос и започва пърженето на дроба.

Всяко парченце подсушете и оваляйте в нишесте и разбито яйце. Пържете на силен огън за 2-3 минутки. Не слагайте едновременно много парчета да се пържат, за да Ви е удобно бързо да ги изваждате, когато са готови.

Изчакайте дробът да изстине и консумирайте с бяло вино или бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
пълна отврад,мирише на оцет.1,4 кг .дроб -за кучето
01.08.2022 21:29
1