Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Бавно печено агнешко с много лук и джоджен

Бавно печено агнешко с много лук и джоджен

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Бавно печено агнешко с много лук и джоджен
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 5
07/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 2 кг
  • зелен лук - 3 връзки
  • джоджен - 10 стръка (листата)
  • ориз - 1 водна чаша
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото насечете на големи порции. Поръсете със сол и всяко парче хубаво натрийте със червен пипер и олио.

Лука и джоджена нарежете на средно едри парчета и сипете в дълбока тава като полеете с олио, малко червен пипер и сол. Хубаво разбъркайте и плътно подредете месото.

Отгоре поръсете малко с черен пипер и сипете вода колкото да облее месото, но не повече.

Покрийте с алуминиево фолио и печете в средно включена фурна на около 170 градуса. След час и половина извадете и отстранете фолиото.

Добавете измития ориз и допечете агнешкото до хубаво зачервяване. Така приготвено става най-сочно и вкусно с аромати на джоджен и лук.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: