Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Печено агнешко с лук и джоджен

Печено агнешко с лук и джоджен

Печено агнешко с лук и джоджен
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
160 мин.
Общо
175 мин.
Порции
4
"Поднесете печеното агнешко с подходяща салата"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 5 кг
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • зехтин - 50 мл.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - няколко стръка пресен
  • пресен лук - 2 стръка
  • бульон - 1, 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа изсипваме зехтина със солта, червения и черен пипер и разбъркваме много добре .

Нарязваме си пресния лук, както и джоджена, на ситно и тях прибавяме към сместа.

Отново разбъркваме всичко добре.

Приготвяме си голяма тава, в която поставяме месото от агне и хубаво втриваме с готовата смес от всички страни.

Изсипваме бульона, покриваме с алуминиево фолио и поставяме в загрята фурна на 200 градуса за 20 минути да печем агнешкото.

Когато изтече това време, намаляваме фурната на 160 градуса и готвим два часа и половина.

Печено агнешко с лук и джоджен сервираме с пролетна салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: