Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешки котлети с лук и джоджен на фурна

Агнешки котлети с лук и джоджен на фурна

Агнешки котлети с лук и джоджен на фурна
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Сервирайте агнешките котлети с лук и джоджен, и се насладете на ароматно и добре изпечено агнешко."

Необходими Продукти

  • агнешки котлети - 6 бр.
  • лук - 1 глава
  • джоджен - 2 - 3 стръкчета
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • зеленчукова подправка - 2 - 3 с.л.
  • масло - 60 г
  • вода - 500 мл.
  • сол на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете агнешките котлети.

Смесете сухите подправки - червеният пипер, черният пипер и зеленчуковата подправка, и с тях намажете котлетите.

Подредете агнешките котлети в тавичка и върху всеки от тях поставете парченце масло.

Оставете ги така да престоят около 1 час, за да си поемат от ароматите.

Нарежете джоджена на дребно, а лука на полумесеци и ги разпределете върху котлетите.

Налейте в тавичката вода, захлупете я с капак и печете агнешките котлети на 200 °С за около 2 часа.

Сервирайте агнешките котлети с лук и джоджен, и се насладете на ароматно и добре изпечено агнешко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: