Конфитюр от червено цвекло

фифифифиНовак
05/01/2013
"Защо ли направо не са го кръстили конфитюр за пържоли "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5 бурканчета
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо11 605
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и настържете червеното цвекло.

Разтворете захарта в 2 ч.ч. топла вода и бъркайте захарния сироп в голям съд на котлона.

Добавете настърганото цвекло и бъркайте. Оставете сладкото да се вари, докато всичко се спои и добре, като бъркате регулярно.

По време на варенето добавете джинджифил на вкус, а към края може да добавите натрошени орехи по желание.

Изключете котлона и разбъркайте конфитюра от червено цвекло. По желание може леко да го пасирате. Разсипете в бурканчета, затворете плътно и ги обърнете с капачките надолу, докато изстинат напълно.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар