Начин на приготвяне
Печените червени чушки се поставят първо в цедка, за да се изтече водата им, а после се подсушават върху двойна домакинска хартия много добре.
Нарязват се на ситно и се поставят в купа. Добавят се яйцата, натрошеното сирене, черен пипер, галетата със содата, олиото, пресован чесън и наситнен магданоз.
Ако е необходимо, се добавя мъничко сол*/добавянето на солта трябва да е под контрол, в зависимост от солеността на сиренето/.
Сместа се покрива с фолио и се оставя на студено за 30 мин.
Във вряща мазнина поне около 3 см се изсипва със супена лъжица или лъжица за сладолед от сместа. Пържат се много бързо и от двете страни.
Зеленчуковите кюфтета се изваждат върху домакинска хартия, да се отцедят от мазнината.
Готовите кюфтета от печени червени чушки се сервират с млечно-чеснов сос от равни части на кисело мляко, майонеза, сол, черен пипер, наситнен чесън и наситнен копър.
Кюфтенцата от печени червени чушки са много вкусни!
Източник: Храна за мойте канибали - Пепа Стоева.
Сместа от кюфтенцата трябва да бъде по-суха, в противен случай при пържене ще се разпаднат, затова по преценка може да се добави още галета, за да поеме от влажността на сместа.
Количеството чесън според мен е много, затова съм ползвала половин пресована скилида, напълно достатъчно, но това е въпрос на вкус.
Ползвала съм готови печени червени чушки от буркан, без сол и без добавки.