Начин на приготвяне
В съд поставяме сухите съставки, а това са брашното, солта и ги пресяваме.
С помощта на шпатула ли размесваме.
Изсипваме водата и оцета в друга купа и към тях прибавяме бакпулвера и разбъркваме.
В купата на миксера изсипваме течните съставки и прибавяме захарта и ванилията. Разбъркваме за кратко.
Когато миксерът е пуснат, добавяме и на тънка струйка олиото, а след това и прибавяме и сухите съставки, а именно брашното със солта.
Разбиваме до получаване на еднородна смес.
В тавичка, застлана с хартия, изсипваме сместа. Поставяме във фурната и печем на вентилатор. Оставяме да изстине.
Правим си глазурата по следния начин.
Към захарта добавяме лимонов сок, но преди това я пресяваме. Разбъркваме и постепенно добавяме вода.
Получава се гъста паста, която нанасяме върху самата торта.
Коментари