Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Лесна торта без яйца и шоколад

Лесна торта без яйца и шоколад

Лесна торта без яйца и шоколад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сол - щипка
  • вода - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • за глазурата
  • ванилова есенция - 4 капки
  • вода - 200 мл
  • лимонов сок - 15 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд поставяме сухите съставки, а това са брашното, солта и ги пресяваме.

С помощта на шпатула ли размесваме.

Изсипваме водата и оцета в друга купа и към тях прибавяме бакпулвера и разбъркваме.

В купата на миксера изсипваме течните съставки и прибавяме захарта и ванилията. Разбъркваме за кратко.

Когато миксерът е пуснат, добавяме и на тънка струйка олиото, а след това и прибавяме и сухите съставки, а именно брашното със солта.

Разбиваме до получаване на еднородна смес.

В тавичка, застлана с хартия, изсипваме сместа. Поставяме във фурната и печем на вентилатор. Оставяме да изстине.

Правим си глазурата по следния начин.

Към захарта добавяме лимонов сок, но преди това я пресяваме. Разбъркваме и постепенно добавяме вода.

Получава се гъста паста, която нанасяме върху самата торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йозлям Кадирова
Йозлям Кадирова
Не ми се получи глазурата, за съжаление.
08.06.2018 22:40
Йозлям Кадирова
Йозлям Кадирова
А за глазурата колко захар трябва?
08.06.2018 19:08