Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бухти»Суперлесни пържени питки с кайма

Суперлесни пържени питки с кайма

Super MamASuper MamA
Чирак
4930182
Суперлесни пържени питки с кайма
Снимка: Super MamA
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Ароматни питки с кайма, които се приготвят за нула време"

Необходими Продукти

  • тесто - 1 бр. купено / готово
  • кайма - 500 - 600 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме тестото на топки с големината на шепичка, разточваме ги да се получат плоски кръгчета.

С помощта на виличка слагаме слой кайма* по средата и я разпределяме равномерно по повърхността на тестяното кръгче.

Подгъваме ръбчетата на кръга навътре (нещо като цветенце) и дооформяме с ръка питката, за да се получи равна форма.

ВАЖНО е да се сложи в нагорещения тиган с каймата надолу и на бавен огън да се пече по около 5 мин от всяка страна.

Пече се на бавен огън, за да не остане каймата сурова вътре в питката, което е честа грешка, която дори и аз допускам, дори и майка ми, която ме научи на тази рецепта.

*Аз използвам по-често готова кайма, т.е. овкусена. Ако използвате неовкусена кайма, можете да я овкусите в една купа с 2 щипки сол, 2 щипки черен пипер и да чукнете 1 яйце и с ръце да я омесите. Може да добавите и 1/2 глава ситнонарязан лучец.

Добър апетит! ! ! :))

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: