Начин на приготвяне
Разделяме тестото на топки с големината на шепичка, разточваме ги да се получат плоски кръгчета.
С помощта на виличка слагаме слой кайма* по средата и я разпределяме равномерно по повърхността на тестяното кръгче.
Подгъваме ръбчетата на кръга навътре (нещо като цветенце) и дооформяме с ръка питката, за да се получи равна форма.
ВАЖНО е да се сложи в нагорещения тиган с каймата надолу и на бавен огън да се пече по около 5 мин от всяка страна.
Пече се на бавен огън, за да не остане каймата сурова вътре в питката, което е честа грешка, която дори и аз допускам, дори и майка ми, която ме научи на тази рецепта.
*Аз използвам по-често готова кайма, т.е. овкусена. Ако използвате неовкусена кайма, можете да я овкусите в една купа с 2 щипки сол, 2 щипки черен пипер и да чукнете 1 яйце и с ръце да я омесите. Може да добавите и 1/2 глава ситнонарязан лучец.
Добър апетит! ! ! :))