Начин на приготвяне
В брашното си правим кладенче и в него слагаме маслото и яйцето. В киселото мляко слагаме содата за хляб да шупне, като я разбъркваме с лъжичка. След като шупне, я слагаме в брашното. Посоляваме с 1 щипка сол. Слагаме и 1 щипка захар, за да не станат безвкусни мекиците.
Замесваме меко тесто, нелепнещо по ръцете. Трябва да е меко и гладко. Оформяме тестото на голяма топка. Натрошаваме сиренето. Добре е да е по твърдо.
Разточваме тестото на голям лист, не много тънък, върху плота с помощта на дълга и тясна точилка. Наръсваме от част от сиренето върху листа. После прегъваме на две и пак наръсваме със сиренето.
Следва четвърти път и пак наръсваме и завършваме пак с прегъване. Имаме три пъти да ръсим със сирене. Разточваме с точилката още веднъж на голям лист.
Режем с остър нож на правоъгълници и раздърпваме с ръце леко.
Нагряваме олиото силно в тигана. Пържим питките на не много силен огън после хапваме с айран.
Пържените питки със сирене са много вкусни.