Начин на приготвяне
Нарязват се зеленчуците: магданоза на ситно, чушките на дребни кубчета, доматите на четвъртинки, отстраняват им се семената и се режат на дребни кубчета, лукът - на колелца.
Семената на доматите се отстраняват, за да не се разводни зеленчуковата салата.
Кускусът се вари в зеленчуковия бульон. След като се свари, се отцежда.
Всички продукти се размесват в купа с дресинга.
Дресингът се приготвя, като всички продукти се разбиват с тел до получаване на хомогенна смес. Чесънът се кълца на много ситно, а джодженът, ако е сух, трябва да се кисне за около 10 минути в лимонов сок, за да се усети ароматът му.
Салатата трябва да е добре охладена. Сервира се върху канапе от зелена салата - цели листа.
С помощта на лъжица за сладолед се оформят топчета - 2-3 за порция.
Отгоре се поръсва с белен слънчоглед.
Салатата от кускус с домати и дресинг е готова.