Начин на приготвяне
Кускусът се сварява в подсолена вода, след което се отцежда, добавя му са малко мазнина и ще щипка черен пипер, разбърква се и се оставя настрана да поизстине.
През това време се приготвят останалите продукти за салатата.
Хумусът се разбърква със сока от 1 половина от единия лимон.
За дресинга се смесва сокът от останалите лимони, зехтин, вода, наситнен копър, сол и черен пипер на вкус.
В голяма купа се изсипва кускусът, нарязаните на кубчета домати и краставици, на дребно нарязаният лук, маслините (нарязани, ако са били цели), зелениите с магданоза, нарязаното авокадо и натрошеното сирене.
Всичко за кускусената салата това се омешва с хумуса, излива се и лимоновият дресинг и се разбърква добре салата с кускус и лимонов дресинг.
Коментари