Печени дюли

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
14k
06/01/2013
"Любим десерт, чийто аромат ни показва, че есента вече е тук"
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо77 602
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата41
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете дюлите и ги нарежете на парчета. Почистените и нарязани дюли слагайте във вода с малко лимонов сок, за да не почерняват.

Във всяко парченце забождайте по 1-2 карамфилчета. Подреждайте дюлите в тава с 1 пръст вода и ги поръсете обилно със захар и малко канела по желание. Леко ги разбъркайте.

Сложете ги да се пекат в умерено загряна фурна. Щом водата заври, намалете температурата и ги доизпечете.

Рейтинг

5 5
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Тео
Тео
29.09.2013 15:46
По този начин опечените дюли имам намерение да сложа в бурканчета и да ги стерилизирам , тъй като имам повече дюли и вместо да правя компот мисля, че така ще е по-добре. А сладко вече направих. Благодаря за идеята.
4
1