Традиционни печени дюли

Традиционни печени дюли
Снимка: Теодора Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Традиционни печени дюли, върху които може да добавите всички аромати, плодове и ядки, които пожелаете"

Необходими Продукти

  • дюли - 5 бр.
  • захар - 100 г
  • вода - 2 ч.ч.
  • орехи - 100 г
  • стафиди - 100 г
  • канела - 2 ч.л.
  • мед - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дюлята се срязва на две равни части.

Почистваме центъра и нареждаме в тавичка.

Изсипете водата в тавата и поръсете със захарта. Печем на 220°C в предварително загрята фурна за 35 м.

Извадете тавата от фурната, поръсете печените дюли с канела, а в центъра добавете орехите.

Полейте традиционни печени дюли с мед и ги върнете във фурната за 10 м.

Вижте още как лесно да обелим дюля и разберете как дюлите да се съхранят за по-дълго.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: