Начин на приготвяне
Оризът се вари в един литър кипнала подсолена вода за около 30 минути. Охлажда се и се прецежда.
Тиквичките се режат на ситни кубчета. В дълбок тиган в 1-2 с.л. зехтин силно сгорещен се пържат за 1-2 минути. Посоляват се с сол и се подправят с риган и босилек.
Прехвърлят се в купа.
В същата мазнина, а ако е необходимо се долива още 1-2 с.л., се пържи за около 1 минута спанакът, измит, отцеден и нарязан на едро.
Прехвърля се при тиквичките и се охлаждат.
Дресинг: Естрагонът се кисне предварително в оцета за около 10 минути. След това се поставя в съд за пасиране с всички останали продукти и се пасира.
В купа се размесват тиквичките, спанакът и оризът и се овкусяват с дресинга.
Сервира се върху канапе от измита, подсушена и едно накъсана маруля.
Украсява се със зелени маслини с пиперки и пера лук.