Начин на приготвяне
Слага се водата да заври заедно със захарта. Вари се, докато капка от сиропа не се разлива или капната капка в чаша вода не се разтваря.
В този случай се слага кремотартарът (нарича се още чист винен камък, ако може да се намери). Отново се възвира за 10 минути и пак се снема от огъня, сега се добавя ванилиите.
Отново се кипва, готово е, когато е шупнало нагоре и ври на балончета цялото, добавяме лимонтузуто.
Сваля се от котлона, поставя се на стабилна повърхност и започваме да го бъркаме (въртим все на една страна) с дебела пръчка или точилката (оклагия), обезателно само в една посока.
Когато е станало на бяла гладка каша, го насипваме в сухи бурканчета, а като изстине, връзваме с пергаментова хартия.