Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Печено пиле с пикантни картофи

Печено пиле с пикантни картофи

Печено пиле с пикантни картофи
Снимка: Monika Ivanova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Пиле и картофки с екзотичен аромат и неповторим сладък вкус"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 пиле
  • картофи - по преценка
  • сок - сокът от 1 лимон, 1 портокал, 1 мандарина и 1 грейпфрут
  • риган - на вкус
  • своев сос - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чили - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разфасовайте пилето в тава. Полейте обилно с цитрусовия сок (прясно изцеден). После добре поръсете и оваляйте със соев сос. Не добавяйте сол - соевият сос може да даде достатъчно солен вкус и да рискувате пресоляване на ястието. По желание сложете малко черен пипер. Така маринованото месо оставете да постои поне 20 минути. Докато то поемам маринатата пригответе картофите.

Избелете ги и ги нарежете като за пържене, но не прекалено тънко. Изсипете ги в тава. В чашка сложете малко зехтин (или олио) и към него прибавете риган и чили на вкус. Поръсете самите картофи равномерно с черен пипер, сол и малко количество червен пипер (по желание) и добавете чаша вода.

Сложете двете тави едновременно във фурната, като от време на време променяте позициите им.

За пилето - на определени интервали обръщайте порциите и поливайте с маринатата.

За картофите - когато започнат да се зачервяват ги напръскайте със сместа от зехтин, риган и чили. Сервирайте печено пиле с пикантни картофи топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
56
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

катя
катя
Става много хубаво! Само 1 въпрос: Колко зехтин трябва да смесим с чилито и черния пипер? Понеже аз използвах към 1 - пръстчета в кафена чаша и май е малко.
12.01.2013 00:57