Ориенталска паста

Michaela BerovaMichaela Berova
Новак
16
36
21
20
11/05/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо973
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява в подсолена вода.

Морковите се нарязват на лентички. Лукът се нарязва на едри кубчета, гъбите също се нарязват по на едро (ако са малки, се оставят цели или се режат на половинки).

В дълбок тиган се сгорещява олио (или масло, или зехтин), в него се пуска дафиновият лист и след това се слагат морковите. След 2 мин се добавят и гъбите.

Зеленчуците се задушават, докато морковите започнат леко да омекват. Прибавя се лукът. Всичко се задушава още десетина минути, като се внимава зеленчуците да не се преготвят. Трябва да останат леко хрупкави.

Накрая прибавяме всички подправки и сметаната. Разбъркваме 2-3 мин и сваляме от огъня. Добавяме пастата и сервираме с настърган кашкавал.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар