Ориенталска паста

Michaela BerovaMichaela Berova
Новак
11
11
13
11/05/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо789
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява в подсолена вода.

Морковите се нарязват на лентички. Лукът се нарязва на едри кубчета, гъбите също се нарязват по на едро (ако са малки, се оставят цели или се режат на половинки).

В дълбок тиган се сгорещява олио (или масло, или зехтин), в него се пуска дафиновият лист и след това се слагат морковите. След 2 мин се добавят и гъбите.

Зеленчуците се задушават, докато морковите започнат леко да омекват. Прибавя се лукът. Всичко се задушава още десетина минути, като се внимава зеленчуците да не се преготвят. Трябва да останат леко хрупкави.

Накрая прибавяме всички подправки и сметаната. Разбъркваме 2-3 мин и сваляме от огъня. Добавяме пастата и сервираме с настърган кашкавал.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар