Ориенталска паста

Michaela BerovaMichaela BerovaНовак81113
11/05/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо620
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява в подсолена вода.

Морковите се нарязват на лентички. Лукът се нарязва на едри кубчета, гъбите също се нарязват по на едро (ако са малки, се оставят цели или се режат на половинки).

В дълбок тиган се сгорещява олио (или масло, или зехтин), в него се пуска дафиновият лист и след това се слагат морковите. След 2 мин се добавят и гъбите.

Зеленчуците се задушават, докато морковите започнат леко да омекват. Прибавя се лукът. Всичко се задушава още десетина минути, като се внимава зеленчуците да не се преготвят. Трябва да останат леко хрупкави.

Накрая прибавяме всички подправки и сметаната. Разбъркваме 2-3 мин и сваляме от огъня. Добавяме пастата и сервираме с настърган кашкавал.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар