Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Ориенталска паста

Ориенталска паста

Michaela BerovaMichaela Berova
Чирак
3725448
Ориенталска паста2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • паста - 300 г (макарони, пене, спагети)
  • моркови - 3 бр.
  • червен лук - 1 гл.
  • гъби - 250 г
  • готварска сметана - 200 мл
  • дафинов лист - 1 бр.
  • розмарин - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява в подсолена вода.

Морковите се нарязват на лентички. Лукът се нарязва на едри кубчета, гъбите също се нарязват по на едро (ако са малки, се оставят цели или се режат на половинки).

В дълбок тиган се сгорещява олио (или масло, или зехтин), в него се пуска дафиновият лист и след това се слагат морковите. След 2 мин се добавят и гъбите.

Зеленчуците се задушават, докато морковите започнат леко да омекват. Прибавя се лукът. Всичко се задушава още десетина минути, като се внимава зеленчуците да не се преготвят. Трябва да останат леко хрупкави.

Накрая прибавяме всички подправки и сметаната. Разбъркваме 2-3 мин и сваляме от огъня. Добавяме пастата и сервираме с настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: