Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Скумрия по провансалски

Скумрия по провансалски

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432431885
Скумрия по провансалски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • скумрия - 4 бр.
  • лимонов сок - 4 с.л.
  • копър - 4 клонки
  • магданоз - 4 клонки
  • Сос
  • лук - 2 стръка
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • бяло вино - 1/2 ч.л.
  • домати - 2 - 3 бр
  • майоранa - 2 щипки
  • маслини - 100 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се посолява, полива се с лимоновия сок, поръсва се със ситно нарязаните копър и магданоз и се реди в намаслена тава.

Пече се около 25 минути в умерено загрята фурна на 180 градуса. Може да се наредят върху нея парчета лимон и така да се изпече.

Трябва да се подсушена рибата.

В загрятото олио се сотира ситно нарязаният лук.

Когато поомекне, се залива с виното и се оставя да се изпари. Добавя се майоран, сол на вкус, ситно нарязаният чесън, нарязаните на много ситни кубчета домати - почистени от семената, нарязани маслини и нарязаните пера от лук.

Всичко се разбърква и се посипва върху готовата риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: