Различна Баница със Пиле и Ориз

13/05/2018
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаИноватор30914519671
"Останало ви е пиле с ориз, а ние имаме чудесна идея какво точно да направите с него "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо279
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 150 г (сварено)
  • ориз - 5 с.л.
  • кромид лук - 1/4 малка гравичка
  • краве масло - 30 г
  • сол - 1 к.л.
  • черен пипер - щипка
  • кори за баница - 2 листа
  • за заливката
  • готварска сметана - 15 г
  • яйца - 1 бр.
  • кашкавал - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола наливаме малко вода, прибавяме обелената четвъртинка кромид лук, посоляваме и слагаме на котлона да заври. Добавяме ориза. Варим и внимаваме да не се превари. Отстраняваме лука и отцеждаме от водата.

Ориза смесваме с накълцаното пилешко месо. Овкусяваме със черен пипер и сол.

Кашкавалът се настъргва на едро ренде и 1/2 от количеството прибавяме в плънката.

Взимаме корите за баница, една по една намазваме с топено краве масло и разпределяме от плънката. Първата кора навиваме на руло, след това на охлюв и поставяме в средата на предварително намаслен сахан или малка тавичка. С второто руло продължаваме витата баница и запълваме целия сахан.

В купичка разбиваме яйцето заедно с готварската сметана и щипка сол.

Поливаме отгоре баничката и поръсваме с останалото количество настърган кашкавал и топено масло.

Слагаме баницата в предварително загрята фурна на 195 градуса и печем до готовност.

За направата на баницата спокойно може да ползвате останало в хладилника пиле с ориз.

Сервирайте баницата топла с кисело мляко.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар